Marieke Kosters (1997) begon op haar zesde met vioolspelen bij Josien Le Coultre. Toen ze dertien was werd ze aangenomen in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en daar was ze vier jaar lang de leerling van Kati Sebestyén. Op dit moment zit Marieke in het derde jaar van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar ze les heeft van Ilona Sie Dhian Ho.

Marieke behaalde verschillende prijzen bij het Haydn Muziek Festival. In 2010 stond ze met haar strijkkwartet in de regionale finale van het Prinses Christina Concours en solo behaalde ze daar o.a. een eerste prijs en Publieksprijs. Ze heeft twee keer meegedaan aan de Iordens Viooldagen in Den Haag. Ook nam ze deel aan zomercursussen in Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en Spanje en volgde ze masterclasses bij o.a. Stephan Picard en Philippe Graffin.

Marieke houdt erg van het spelen van kamermuziek en speelt in verschillende ensembles, waaronder het Helikon Kwartet. Daarnaast speelt ze graag in orkesten. Van 2011 tot 2016 speelde ze bij het JeugdOrkest Nederland, waarvan de laatste twee jaar als concertmeester. In februari 2017 is ze concertmeester geweest bij de tournee van het Nederlands Studenten Orkest.

Marieke bespeelt een viool gebouwd door Joseph Hel in ca. 1880, die ze in bruikleen heeft bij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.