Lotus de Vries (1996) begon haar muzikale avontuur op viool op vijfjarige leeftijd.

Rond haar twaalfde kwam de altviool in beeld. Kort daarna werd ze aangenomen in het talentenprogramma van het Prins Claus conservatorium, waar ze les kreeg van Ervin Schiffer. Sinds 2014 studeert ze bij Francien Schatborn aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgt ze regelmatig lessen bij Sven Arne Tepl.

Vanaf jonge leeftijd speelde Lotus in orkesten. Zo was ze aanvoerder van het

JeugdOrkest Nederland en het Haydn Jeugd Strijkorkest waarmee ze door Europa en Canada toerde. Lotus remplaceert regelmatig bij verschillende orkesten waaronder het Camerata van het Koninklijk Concertgebouworkest, Het BalletOrkest en het Noord Nederlands Orkest.

Lotus heeft masterclasses ontvangen van gerenommeerde musici zoals Nobuko Imai, Antoine Tamestit, Hartmut Rohde, Máté Szücs, Jürgen Kussmaul, Emmy Verhey, Isabelle van Keulen, Daniel Bard, Leo de Neve en Gilad Karni.

Gezien haar liefde voor kamermuziek is Lotus zeer actief als kamermusicus. Zo maakt zij vanaf 2015 deel uit van zowel het Helikon Kwartet als het Ravel Trio waarmee ze regelmatig concerten geeft in binnen-en buitenland. Het Helikon Kwartet studeert aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en heeft deelgenomen aan masterclasses van o.a. Cuarteto Quiroga, Chillingirian Quartet en het Quatuor Danel. Ook ontvangen zij regelmatig coachings van Ásdís Valdimarsdottír en Dmitri Ferschtman.

Tijdens haar deelname aan het Peter de grote festival 2017 heeft Lotus de Vrienden van het Prins Claus conservatorium award ontvangen. In 2015 nam Lotus deel aan het Prinses Christina Concours waar ze de 2e prijs en de publieksprijs ontving.

Lotus soleerde in het altvioolconcert van Leo Smit met de Filharmonie Noord onder

leiding van Tjalling Wijnstra (2015).